Een blog...

Door Lukosje op woensdag 27 april 2011 18:38 - Reacties (10)
Categorie: Random stuff, Views: 3.030

Tsja, waar ga je beginnen. Heb totaal geen ervaring met het houden van een blog, maar het leek mij wel eens leuk om gewoon wat van mij af te schrijven over hobby's, studie, werk, etc. Vandaar dat ik maar begin met een tweakblog :).

Om maar te beginnen met het voorstellen. Ik ben Jesse, 20 jaar en hetgeen waar ik voornamelijk doordeweeks mee bezig ben is studeren. Ik volg Informatica aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en ik ben inmiddels 3 jaar bezig. Ik heb deze studie destijds gekozen uit mijn liefde voor computers, gadgets en alles wat daarbij hoort. Vind het gewoon heerlijk om aan dingen te sleutelen, hardwarematig of softwarematig. Op het moment volg ik drie belangrijke vakken, namelijk:
  • Concurrency & Multithreading: hoe optimaliseer je computer performance voor meerdere threads/cores?
  • Computersystemen: over alles wat er in een computer zit, van electrische circuits in CPU's tot floppy drives (vorig jaar voor gezakt wegens de belachelijke hoeveelheid feiten en
    Battlefield: BC2 |:( :P)
  • Empirische methoden: voornamelijk kansrekenen
Daarnaast lopen er nog enkele projectjes, maar die zijn verder niet echt van belang ;).

Echter, mijn computer-hobby is een beetje naar de achtergrond geschoven sinds de komst van mijn grote liefde, een kleine twee maanden geleden:

https://lh6.googleusercontent.com/_WBAoDn_hNS0/TXzAlRWMP1I/AAAAAAAAAGM/G_iHwze4DdE/s640/P1000186.JPG

Wat is het? Een Peugeot 406 Coupé 2.0 16v. Zolang ik al op deze aardkloot rond loop heb ik altijd al een grote liefde gehad voor sportwagens. Nou is dit natuurlijk geen sportwagen, maar een coupé komt al vrij dicht in de buurt, en twee maanden geleden kwam het dus binnen handbereik. Wat ook mooi is aan deze wagen, is dat de techniek relatief simpel is: veel actie kan zelf ondernomen worden zonder tussenkomst van de (vaak) veel te dure Peugeot garages. Er zitten tenslotte nog een aantal dingetjes aan de auto die ik sowieso gedaan wil hebben. Daar zullen vast en zeker nog blogs over komen ;)

Dit alles wordt tenslotte gefinancierd door mijn geliefde bijbaantje: Chauffeur zijn bij TNT Post! Heerlijk om gewoon je eigen muziek aan de radio te hangen en even een rondje te touren door de omgeving om vervolgens wat postzakken en pakketjes hier en daar op te halen en daar nog (voor een student!!) behoorlijk voor betaald te krijgen.

Maar goed, voor zover even een beknopt intro op mijn blog. Zal de eerste paar keer niet veel voorstellen, maar ik hoop er na verloop van tijd beter in te worden. Opbouwende kritiek is altijd welkom :)